מלגות לתלמידי דוקטורט (שלב ב') | מרכז צ'ריק

מלגות לתלמידי דוקטורט (שלב ב')

מרכז צ'ריק לתולדות הציונות, היישוב ומדינת ישראל מעניק מלגות לסטודנטים.ות לתואר שלישי בתחום הרחב והאינטרדיסציפלינרי של לימודי ישראל. בכך נכללים היסטוריה, היסטוריה תרבותית, אמנויות, ספרויות, פולקלור, אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, יחסים בינלאומיים, משפט, מגדר, תקשורת, חינוך, מיעוטים בישראל (בכל החתכים הדיסציפלינריים שצוינו לעיל) ועוד. כרונולוגית, המנדט המחקרי של המרכז מתפרס על כמאה וחמישים שנים שראשיתם בציונות הפוליטית המוקדמת בשליש האחרון של המאה התשע עשרה. המלגה לדוקטורנטים תינתן לסטודנטים.ות בשלב ב׳ בלבד. הקריטריון לקבלת המלגה הוא מצוינות אקדמית והתקדמות מחקרית ביחס למועד אישור הצעת המחקר.

גובה המלגה הוא 32,000 ש"ח. למלגאי המרכז יוקצה משרד שיהיה מקום עבודתם באוניברסיטה במשך תקופת המלגה. מלגאי המרכז מתחייבים לעבוד לפחות יומיים בשבוע, לקיים את פעילותם המחקרית השוטפת ולהשתתף בפעילות המשותפת של מרכז צ'ריק.

להגשת מועמדות, יש למלא את הטופס המקוון ולהגיש את המסמכים הנלווים הבאים:

(1) מכתב של המועמד.ת (cover letter) ובו הצגת המחקר ופירוט ההתקדמות בו מאז אישור הצעת המחקר (עמוד אחד בעברית או אנגלית).

(2) הצעת מחקר מאושרת (כולל טופס האישור)

(3) מכתב המלצה ממנחה הדוקטורט שישלח ישירות למייל:  cherrick@mail.huji.ac.il

(4) קורות חיים